22. ožujak 2018.      Kontakt ..:: Naslovnica ::.. Prijava  

     

GRAD OMIŠ
Trg kralja Tomislava 5/I
OIB: 49299622160
tel. 021/755 500 021/862 059:
fax. 021/862 022
uredovno vrijeme
7,00 do 15,00 sati

     

Grad Omiš
Turisticka zajednica Grada Omiša
Festival dalmatinskih klapa - Omiš
czk-omis.hr
knjiznica-omis.hr
vrtic-omis.hr
Osnovna glazbena škola


     

Ivica Sorić

Moj svijet

Kad sam imao šest godina
svaku sam rijeku zvao Cetina,
svaku planinu Mosor,
a svaki otok Brač.

Bože,
kako je moj svijet bio velik

... 

Josip Pupačić

More

I gledam more gdje se k meni penje
i slušam more  dobro jutro  veli
i ono sluša mene ja mu šapćem
0 dobrojutro more kažem tiho
pa opet tiše ponovim mu pozdrav
a more sluša pa se smije
pa šuti pa se smije pa se penje
i gledam more gledam more zlato
i gledam more gdje se k meni penje
i dobrojutro kažem more zlato
i  dobrojutro more more kaže
i zagrli me more oko vrata
i more i ja i ja s morem zlatom
sjedimo skupa na žalu vrh brijega
i smijemo se smijemo se moru.

 Novosti Minimiziraj  Ispis   


8. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 23. ožujka 2018. (petak) u 19.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I  

..... Više
RH 22.3.2018

Komemoracija u Donjem Docu

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018.g., pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora u Donjem Docu održat će se Dan sjećanja na nevine žrtve, stradale u pokolju 26. ožujka 1944.g. u Donjem Docu.
Navedenog su dana pripadnici njemačke 7. SS divizije “Prinz Eugen” u jednom danu u Donjem Docu izvršili pokolj nad dvjesto sedamdeset dvije nevine žrtve te su do temelja spalili cijelo selo.
Od dvjesto sedamdeset dvije žrtve bilo je stotroje djece od kojih je jedno dijete bilo staro tek nekoliko sati.
Koncelebriranu svetu misu zadušnicu, koja počinje u 10.30 sati u župnoj crkvi sv. Martina predvodit će biskup Dubrovačke biskupije monsinjor Mate Uzinić, uz pomoć domaćeg župnika don Ivana Prelasa i ostalih svećenika.
Komemoracija s polaganjem vijenaca je kod spomen križa u 11.30 sati.
Organizatori komemoracije su Grad Omiš, Mjesni odbor Donji Dolac i Župni ured Donji Dolac, a u komemoraciji će sudjelovati i učenici Osnovne škole “Gornja Poljica”.
Narcis 20.3.2018

Dana 24. ožujka 2018. godine, Klub žena liječenih na dojci „Omiš“, obilježava međunarodni Dan narcisa, povećavanjem svjesnosti građanstva o pojavnosti raka dojke educiranjem o važnosti preventivnih pregleda i dijeljenjem edukativnih materijala.
Akcija se će održati u vremenu od 08:00 do 11:00 sati u Omišu u ulicama Fošal, Četvrt Žarka Dražojevića i Četvrt Ribnjak te u Dugom Ratu.
 
19.3.2018

Zbog urušavanja kamenog zida zatvara se do daljnjega za sav promet dionica županijske ceste Ž 6166 od Radmanovih mlinica do Kučića.
Kao zamjenski pravac određuje se lokalna cesta L 67123 (Ž 6166 - Svinišće - Ž 6166) Omiš - Svinišće - Kučiće i obrnuto.
16.3.2018

Javni natječaj za privremeno korištenje javnih površina na području Grada Omiša

Predmet natječaja je privremeno korištenje slijedećih lokacija na javnoj površini u Omišu radi postavljanja kioska ....

Natječaj
Skica


7. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 13. ožujka 2018. (utorak) u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I  

..... Više
9.3.2018

Objava o javnoj raspravi o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Marušići 2

Namjena površina
Prometna mreža
Elektroenergetska mreža
Voda i odvodnja
Uvjeti korištenja
Način gradnje
Obrazloženje
Odredbe za provođenje
Sažetak za javnost
9.3.2018

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu

Pružamo na uvid novootvoreni natječaj za europsku nagradu za najboljeg poljoprivrednika/cu.

Više ...
7.3.2018

Otvoren Youtube kanal za edukativan sadržaj za poduzetnike

u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je informativna radionica na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“. Cjelokupan sadržaj radionice koja je održana u dva termina – 23. i 26. 2. 2018. godine dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Kako bi se potencijalnim prijaviteljima omogućilo lakše snalaženje kroz sadržaj informativne radionice, isti je podijeljen na sljedeće module:
Uvod + Prezentacija UzP + Provedba
Uvjeti korištenja sustava eFondovi
Ispunjavanje Prijavnog obrasca
Investicijska studija
Horizontalna pitanja
Pitanja i odgovori (oba dana)

Poziv je vrijedan 200 milijuna kuna, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Najniži iznos potpore je 500.000,00 kuna, a najviši 15 milijuna kuna. Potiču se početna ulaganja u nove poslovne jedinice i/ili opremanje poslovnih jedinica, a svrha je jačati regionalnu konkurentnost MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Cilj je omogućiti malim i srednjim poduzećima razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.
6.3.2018

Traže se osobe zainteresirane za obavljanje poslova spasitelja života na vodama kupališta Punta u Omišu

Kao i ranijih godina Grad Omiš i ove ljetne sezone organizira privremenu službu zaštite života kupača na plaži Punta koja je nositelj standarda Plave zastave. Mjera se provodi u razini osnovne spasilačke službe kupališta umjerenog rizika , a provode je dva spasitelja u vremenu od 11,00 do 17,00 sati svakog dana od 1.srpnja – 31.kolovoza 2018.g. Spasitelji će obavljati nadzor vodenih površina, prevenciju nezgoda, informiranje kupača i dojavu nastanka opasnih događaja žurnim službama, a radi prevencije i sanacije nesreća povezanih s aktivnostima na vodi. Spasitelji moraju posjedovati valjani dokaz o osposobljenosti koji izdaje Hrvatski crveni križ. S angažiranim osobama zaključuje se ugovor o djelu uz neto mjesečnu naknadu od 4.000,00 kn.
Prijave i informacije zainteresiranih osoba primamo do 31.svibnja 2018.g. u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Omiša, Trg kralja Tomislava 5, Omiš, tel. 021/755-505, email: drustveno@omis.hr , kroz uredovno vrijeme.
26.2.2018

Bespovratna sredstva za podizanje kvalitete turističke ponude

Splitsko-dalmatinska županija je objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava radi podizanja kvalitete turističke ponude u 2018.g.
Poziv je otvoren do 26.ožujka 2018.g.

Javni poziv
Program
24.2.2018

Poštovani načelnici i gradonačelnici,

odazvavši se na hvale vrijednu inicijativu župana Splitsko-dalmatinske županije, Grad Omiš je uplatio 100.000,00 HRK na račun za inovativne lijekove otvoren pri Ministarstvu zdravstva za liječenje djece oboljele od akutne spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma.
Na popisu teško oboljele djece nalaze se i dvoje naših malenih Omišana, trogodišnja Nora Rogošić i dvogodišnji Ante Kovačić. Građani Omiša već su pokazali veliko srce mnogobrojnim odazivom na manje akcije za Antu i Noru održane u okviru omiškog Božićnog grada, kao i na humanitarni koncert Božić u klapskom ruhu te dobrotvornu malonogometnu utakmicu pod sloganom Život je vrijedan.
Život malenih Nore i Ante doista je vrijedan, kao i životi sve oboljele djece. No inovativni lijek koji bi mogao promijeniti tijek njihovih života još uvijek im nije dostupan, a zbog progresije bolesti vremena za čekanje nemaju. Svaki je dan bitan.
Zato kao gradonačelnik Grada Omiša od srca molim i pozivam sve općine i gradove neka se uključe u akciju prikupljanja sredstava prema vlastitim mogućnostima.

Pomozimo zajedno svoj oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.
23.2.2018

Grad Omiš pokrenuo je postupak javne nabave građevinskih radova za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Omiša finaciranog iz Kohezijskog fonda Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ref.br. projekta KK.06.3.1.03.0006

Više na poveznici ...
23.2.2018

OBAVIJEST ZA STANOVNIKE NA PODRUČJU GRADA OMIŠA

U vezi najavljenih nadolazećih vremenskih nepogoda, molimo stanovnike na području Grada Omiša da se pripreme za iste.
Posebno podsjećamo građane na obvezu uklanjanja snijega i leda s krovova zgrada i objekata, pločnika uz zgrade, kioske, pokretne naprave i druge objekte na javnim gradskim i drugim površinama, a za što su odgovorni vlasnica zgrada, odnosno vlasnici, korisnici i zakupci stanova te poslovnih prostorija.

O daljnjim aktivnostima, na vrijeme ćemo Vas izvijestiti.

Više ...
23.2.2018

Upozorenje na nepovoljne vremenske uvjete

Meteorolozi najavljuju idućih dana pogoršanje vremenskih prilika. Očekuju se iznimna hladnoća, pojačane padaline i olujni vjetar. Iz ranijih iskustava držimo opravdanim ovim uputiti upozorenje građanima na potrebu poduzimanja vlastitih mjera samozaštite koje su primjerene njihovom stanju. Tako se mole građani s područja Grada Omiša da pravodobno pripreme osnovne uvjete za svoje životne potrebe u tim okolnostima. Posebno se skreće pozornost na aktivnosti nužne osobama s posebnim potrebama, težim bolesnicima, starijim osobama i maloj djeci. Predlaže se nabava lijekova, hrane, vode, energenata, tople odjeće i opreme za čišćenje i uklanjanje oborina. Stambene i gospodarske objekte, njihove vanjske zatvore, vodovodne i električne instalacije te opremu, strojeve, vozila i plovila treba prikladno zaštiti ili premjestiti na sigurno mjesto. O polascima u škole i dječje vrtiće roditelji mogu kontaktirati ustanove.
Preporuča se smanjenje aktivnosti na otvorenom. Za pomoć zbog bitne ugroze može se pozvati služba 112 ili DVD Omiš 021/863-193.
Daljnje obavijesti bit će objavljene na isti način.

Voda 22.2.2018

Prenosimo obavijest potrošačima zbog najave niskih temperature koju je objavio Vodovod Omiš :

OBAVIJEST POTROŠAČIMA ZBOG NAJAVE NISKIH TEMPERATURA

Poštovani korisnici vodnih usluga,

s obzirom na najave niskih temperatura za sljedeće razdoblje obavještavamo vas kako je vodovodne instalacije potrebno zaštititi od smrzavanja. Prvenstveno je potrebno zaštititi okno vodovodnog priključka, instalacije koje su više izložene hladnoći (npr. vanjske slavine i cijevi koje su izvan objekata) te instalacije koje se nalaze u negrijanim objektima kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Slijedom navedenog, molimo korisnike vodnih usluga da zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima (npr. daske, stare deke, tkanine, stiropor, slama, jutene vreće i sl.), ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini te u objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje. Kod odlaska na duži put preporuča se zatvoriti ventile iza vodomjera i ispustiti vodu.

Zahvaljujemo na razumijevanju!Pozivni natječaj  za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017.g. 

Pozivaju se građani i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017.g.
Prijedloge za javna priznanja Grada Omiša mogu podnijeti građani i njihove udruge, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe.

Pozivni natječaj
14.2.2018

U postupku provedbe javne nabave radova za uređenje plaže Brzet, II dio, Grad Omiš objavljuje poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o dokumentaciji za nabavu s pripadajućim prilozima.
Sve primjedbe i prijedlozi mogu se dostaviti isključivo putem EOJN (Elektroničkog oglasnika javne nabave)
7.2.2018

Pozivaju se učenici koji su na školskim natjecanjima pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u 2017. godini osvojili jedno od tri prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na županijskim ili/i na državnim natjecanjima, a imaju prebivalište na području Grada Omiša da se jave u Ured gradonačelnika Grada Omiša (Trg kralja Tomislava 5/I) do 15. ožujka 2018. godine.
Navedenim će se učenicima povodom Dana Grada Omiša dodijeliti osobne novčane nagrade.
Peovica 2.2.2018

Sukladno čl.30. st.8. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) Grad Omiš objavljuje Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada sa Općim uvjetima, koje je donijelo Gradsko vijeće Grada Omiša na 6. sjednici 30.siječnja 2018. godine.

Odluka
Opći uvjeti
1.2.2018

U postupku provedbe javne nabave građevinskih radova za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Omiša finaciranog iz Kohezijskog fonda Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ref.br. projekta KK.06.3.1.03.0006, Grad Omiš objavljuje poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o dokumentaciji za nabavu s pripadajućim prilozima.

Više na poveznici ...


6. sjednica Gradskog Vijeća Grada Omiša sazvana je za 30. siječnja 2018. (utorak) u 9.00 sati u Omišu, Ulica F. Benkovića 1/I  

..... Više

O B A V I J E S T


Župan Splitsko-dalmatinske županije dana 29. prosinca 2017.g. donio je Odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2018. godini, kojom se utvrđuju uvjeti, visina novčane pomoći i postupak ostvarivanja prava na novčanu pomoć za novorođenu djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije u 2018. godini.

Odluka o novčanoj pomoći
Popis potrebitih dokumenata
Zahtjev za ostvarivanje prava
25.1.2018.

Gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović predao je ključeve grada maškarama


U Omišu će tako u danima poklada vlast obnašati Kulturno povijesna udruga „Omiški gusar“ na čelu s gradonačelnikom Srećkom Čečukom.
24.1.2018

Radionica kreativnog pisanja Narodne knjižnice Omiš

Pridružite se vježbaonici Disciplina mašte (nastale u sklopu splitske Kuće kreativnog pisanja) višestruko nagrađivanog književnika Renata Baretića, osmišljene kao tečaj za početnike koji se žele ozbiljnije baviti pisanjem proze.

Više ...
16.1.2018

Grad Omiš objavljuje Javni poziv na uvid u Plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Omiša za 2018. godinu, te javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u periodu od 18.01.2018. god. do 25.01.2018. godine. Kontakt osoba: Kristina Radovčić, Upravni odjel za komunalno stambenu djelatnost, uređenje prostora i zaštitu okoliša, Četvrt Žarka Dražojevića 1A, Omiš, svakog radnog dana od 7,30 do 11,30 sati. Tel. 021/755-194, E-mail: kristina.radovcic@omis.hr

Plan upravljanja
10.1.2018

Grad Omiš objavljuje Javni poziv kojim Grad Omiš, kao pravna osoba koja upravlja nerazvrstanim cestama na administrativnom području grada Omiša, obavještava nositelje prava na nekretninama koje neposredno graniče sa nekretninama na kojima su izgrađene nerazvrstane ceste o započinjanju postupka evidentiranja nerazvrstanih cesta u zemljišne knjige ....

Javni poziv
9.1.2018

Pozivni natječaj  za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017.g. 

Pozivaju se građani i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Omiša za 2017.g.
Prijedloge za javna priznanja Grada Omiša mogu podnijeti građani i njihove udruge, poduzeća, strukovna udruženja, ustanove i druge pravne osobe.

Pozivni natječaj
5.1.2018

Potpore za obranu završnih radova na temu Grada Omiša

Gradonačelnik Grada Omiša donio je zaključak kojim se uređuje postupak dodjele jednokratnih novčanih potpora građanima koji su u akademskoj 2016./2017. i 2017./2018. godini obranili završni rad s temom koja se prvenstveno odnosi na Grad Omiš. Vrijednost pojedinačnih potpora za magistarske (diplomske) radove je do *1.500,00 kn, a za doktorske radove je do *3.000,00 kn što zavisi od broja korisnika. Zahtjevi za dodjelu potpora podnose se u gradsku upravu do 31.listopada 2018.g.

Zaključak i Obrazac zahtjeva
5.1.2018

Potpore za troškove upisnina na poslijediplomski sveučilišni studij

Potpore za troškove upisnina na poslijediplomski sveučilišni studij Gradonačelnik Grada Omiša donio je zaključak kojim se uređuje postupak dodjele jednokratnih novčanih potpora građanima koji su akademske 2017./2018.g. upisani na poslijediplomske studije za stjecanje zvanja doktora znanosti/umjetnosti. Vrijednost pojedinačnih potpora za troškove upisnina je do *8.000,00 kn, a zavisi od broja prijavljenih korisnika. Zahtjevi za dodjelu potpora podnose se u gradsku upravu do 31.listopada 2018.g.

Zaključak i Obrazac zahtjeva
   Minimiziraj  Ispis   
   Minimiziraj   

Sanacija stijena

   Minimiziraj   


WEB KAMERE U GRADU OMIŠU

   Minimiziraj   


glasnik
Gradski porezi
Prostorni plan Grada Omiša
Legalizacija
Javna nabava
Ugovori Grada Omiša
Natječaji
Razvojni projekti
Pravo na pristup informacijama
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova
Grad prijatelj djece
peovica.hr
albumi
Udruge
Pjesme
   Minimiziraj   
Sabor RH
Vlada RH
Splitsko Dalmatinska županija

Naslovnica   Službene stranice Grada Omiša    Kontakt Vrh stranice