Traži  
  23. kolovoz 2019.      Kontakt ..:: Društveni poslovi » Kultura » Manifestacije u kulturi » Gusarska bitka ::..   Prijava  

 Gusarska bitka - Omiš 2011 Minimiziraj

12/08/2011

"Gusarska bitka-Omiš 2011“ održat će 18.08.2011. u 20:30 u Gradskoj luci Omiš i to petu godinu uzastopno. "Gusarska bitka“ je postala tradicionalna ljetna priredba za Područje grada Omiša , Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske.

Ova manifestacija je jedinstvena po tome što se rekonstruira izvorna Gusarka bitka koja se događala u 13. stoljeću i time se gradi brand Omiša kao grada gusara, a sve bazirano na povijesnim činjenicama i razvoju kulturnog turizma.

U samoj bitci sudjeluju pripadnici „Kumpanije“ sa Korčule, Dubrovački trombonjeri i Omiški Gusari, a kao posebni gosti tu su i Kliški Uskoci.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska turistička zajednica i ministarstvo turizma. Organizator je Turistička zajednica grada Omiša. Sponzori su: Tjestenina Cetina Omiš, Studenac – Omiš i Horwath Consulting – Zagreb.

I ove godine očekujemo kao i prošle više od 10 tisuća posjetitelja, te popraćenost od strane svih medija.

Prije bitke održat će se otvoreno prvenstvo Omiša u streličarstvu a nakon same bitke kreće koncert popularnog Jole, tako da će se gusarska zabava nastaviti do 2 sata ujutro.
Obzirom na velike prometne gužve preporuča se dolazak preko Žrnovnice i Tugara.

Više potražite na www.pirates-battle.com ...

 Ispis   
   Minimiziraj   


glasnik
Gradski porezi
Prostorni plan Grada Omiša
Legalizacija
Javna nabava
Ugovori Grada Omiša
Natječaji
Pomorsko dobro
Razvojni projekti
Pravo na pristup informacijama
Zakoni i propisi koji se odnose na područje Grada Omiša
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova
Grad prijatelj djece
peovica.hr
albumi
Udruge
Pjesme
Naslovnica   Službene stranice Grada Omiša    Kontakt Vrh stranice